CAMOUFLAGETHERAPIE

CAMOUFLAGETHERAPIE

Als je kleurverschil hebt op je huid, hinder ondervindt van een tatoeage of te kampen hebt met acne, wijnvlekken, littekens, rode plekken in het gezicht of met bijvoorbeeld pigmentvlekken, dan is camouflagetherapie een heel serieuze optie. Middels deze techniek wordt de aandoening gecamoufleerd. De aandoening gaat dus niet weg, maar wordt slechts verborgen. Vooral bij pigmentvlekken wordt deze therapie vaak toegepast.

Vast of vloeibaar product

Een camouflagetherapie start met een consult. Die eerste kennismaking met deze therapie staat vooral in het teken van het zoeken naar het meest geschikte product, ofwel vast of vloeibaar. Vervolgens wordt de kleur bepaald. Het assortiment kleuren en tinten is tegenwoordig zo groot dat er altijd een goede match gemaakt kan worden. De meeste van de eerder genoemde huidaandoeningen zijn met gerichte behandelingen te genezen, soms kan dit niet. Deze therapie is dan een prima alternatief, al kan het altijd gebruikt worden bij aandoeningen aan de huid. Er zijn mensen die naast een reguliere behandeling ook voor camouflagetherapie kiezen, omdat een reguliere behandeling niet meteen werkt. Bovendien wordt de therapie toegepast na reguliere behandelingen omdat de huid na zo’n behandeling vaak toch wat roder is. Een dekkende camouflage biedt dan uitkomst. Met andere woorden: camouflagetechniek kan eigenlijk altijd toegepast worden.

Lycogel dekt veel beter dan foundation

 Er zijn diverse soorten camouflage toe te passen, waarvan naast dermacolor lycogel de meest bekende en veelzijdige is. Lycogel geeft een matdekking en camoufleert heel veel verschillende huidproblemen. Deze gel dekt vele malen beter dan een normale foundation, is waterbestendig en blijft uitstekend zitten. De gel herstelt bovendien de huid en werkt ook nog eens kalmerend. Bovendien is het ontstekingsremmend en biedt het bescherming tegen UV. De gel is het probate middel bij kleurverschil in het gezicht. Groot voordeel is dat het goed camoufleert maar niet dik of stug aanvoelt. Andere soorten zijn nog oxygenetix en colorscience. Zeker bij pigmentvlekken kunnen deze soorten prima toegepast worden.

Therapie en producten vergoed

De techniek van camoufleren wordt door bepaalde zorgverzekeraar vergoed, als aanvullende verzekering. Er zijn zelfs verzekeraars die zowel de therapie als de producten vergoeden. Wil je het zeker weten, check dan eerst je polisvoorwaarden.
AJ SKIN CLINIC IS AANGESLOTEN BIJ ALLE ZORGVERZEKERAARS IN NEDERLAND
 
: 0626306557
: 085 743 01 22
: amersfoort@ajskinclinic.nl

 

Neem contact op voor een gratis intake gesprek