Medische peeling

Een behandeling die bij ieder huidtype past is de medische peeling. Peeling is een techniek waarbij oude oppervlakkige huidcellen verwijderd worden en nieuwe, jonge huidcellen aan de oppervlakte komen, waardoor de huid er zacht en egaal uit gaat zien. AJ Skin Clinic biedt verschillende soorten peelings aan, die voor ieder huidtype geschikt zijn.

Intakegesprek

Voorafgaand aan de behandeling vind er altijd een kosteloos intakegesprek plaats. Hierin worden uw wensen en verwachtingen besproken en krijgt u deskundig advies van de huidtherapeut. Zowel de voor- als de nadelen van een eventuele behandeling worden met u doorgenomen.

Behandelingsmethode

De behandeling met een peeling zorgt voor een versnelde en gecontroleerde vernieuwing van de huid door het toepassen van de natuurlijke zuren op de verschillende lagen van de huid. Het doel van de peeling is het verbeteren van verschillende huidcondities.

Bij AJ Skin Clinic wordt er niet alleen gewerkt op de opperhuid, maar ook de laag daaronder. Daaardoor zal er altijd zichtbare huidverbetering plaatsvinden.  De medische peelings die worden toegepast in de praktijk AJ Skin Clinic, kunnen worden geclassificeerd in 4 niveaus, afhankelijk van de diepte van de werking.

Om het beste resultaat van huidverbetering te bereiken is de samenwerking tussen de huidtherapeut en de patiënt een vereiste.

Wanneer wordt er gekozen voor een peeling?

 • Voor het verbeteren van de huidstructuur
 • Acne
 • Doffe/vale huid
 • Hyperpigmentatie (pigmentvlekken)
 • Oneffenheid
 • Huidveroudering
 • Grove poriën
 • Rokershuid
 • Vette huid
 • Droge huid
 • Altijd de beste peeling beschikbaar

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De hoeveelheid van het aantal behandelingen is afhankelijk van het door u gewenste resultaat en indicatie. U zult advies krijgen over de juiste voor- en nazorg met betrekking tot de behandeling.

Welk soort peelings bieden wij aan?

Enkelvoudige peelings

Glycolzuur

Glycolzuur verhoogt de vochtbalans en de weerstand van de huid, stimuleert de huidvernieuwing en heeft een keratolytische werking. Dit wil zeggen dat de bovenste huidlagen versneld zullen afschilferen. Hierdoor zal cel-vernieuwing plaatsvinden.

Indicatie: Matige tot diepe rimpels, verslapte huid, onregelmatige teint, pigmentvlekken en acne littekens. Deze peeling is niet geschikt voor de donkere huid.

Melkzuur

Melkzuur heeft een hydraterende werking voor gevoelige zones. Het stimuleert de productie van nieuw collageen en heeft een natuurlijke vochtinbrengende werking.

Indicatie: Doffe huid, couperose, matige rimpels, matige zonschade en verbetering van oogcontour.

Salicylzuur

Salicylzuur heeft een krachtige ontstekingswerende en antibacteriële werking. Het vermindert de ontwikkeling van comedonen. Talgafscheiding wordt gecontroleerd en het verbetert de huidstructuur.

Indicatie: Acne, vette huid, droge huid met neiging tot comedonenvorming en grove of verwijde poriën.

 

Gecombineerde peelings

Melanostop

De melanostop-peeling heeft een gecombineerde werking doordat de peeling is samengesteld voor meerdere indicaties. Het heeft een antibacteriële werking en egaliseert hyperpigmentatievlekken. Melanostop remt de aanmaak van pigmentatie in de huid en zorgt daarom voor een verhelderend effect.

Indicatie: Oppervlakkige pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, sproetjes, doffe huid en oneffen huidstructuur.

Azelan

Azelan-peeling heeft een gecombineerde werking op het gebied van reinigen. De azelan heeft een schimmelwerende, antibacteriële en anti- comedogene werking.

Indicatie: Alle vormen van acne, comedonen, puistjes, acne met ontstekingen, acne littekens, rosacea en littekens.

Jessner

De Jessner-peeling heeft een gecombineerde werking bij huidverbetering voor alle huidtypen. Deze peeling richt zicht op onregelmatige huidstructuur, huidverouderingstekens en comedonen. De gecombineerde werking heeft daarom een zeer efficiënt reinigingseffect en gaat de eerste tekenen van  huidveroudering tegen.

Indicatie: Expressierimpels, oppervlakkige rimpels, verslapping van de huid, verwijde poriën, doffe huid, pigmentvlekken, zonbeschadiging, onregelmatige huidteint, acne door hormonale factor.

 
 
 

AJ SKIN CLINIC IS AANGESLOTEN BIJ ALLE ZORGVERZEKERAARS IN NEDERLAND

AFSPRAAK PRIJSLIJST

Maak nu afspraak

Wij adviseren u om vrijblijvend een afspraak te maken voor een gratis intakegesprek met één van onze huidtherapeuten.